ZSG MISTRZAMI!

ZSG Mistrzami Śródmieścia w siatkówce męskiej! 15 ...

Czytaj wiecej

Drugie miejsce w konkursie literackim

DRUGIE MIEJSCE W KONKURSIE „WARSZAWA I SYRENA. SYRENA I ...

Czytaj wiecej

Projekt WIE

„Sny o Warszawie czyli słowo i czyn twórców miasta. ...

Czytaj wiecej

Laureaci Stypendium

Miło nam poinformować, że dwoje uczniów naszej ...

Czytaj wiecej

I miejsce w DORAM

7 grudnia 2018 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w ...

Czytaj wiecej

Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz

Szanowni Państwo!Miło nam poinformować, że Komitet ...

Czytaj wiecej

Sukces w Konkursie!

Sukces w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Zboża ...

Czytaj wiecej

Rekord dla Niepodległej

9 listopada 2018 r. w naszej szkole odbyła się ...

Czytaj wiecej

XX Sesja Zamkowa

W dniu 29 października 2018 roku w Zamku Królewskim w ...

Czytaj wiecej

Wyniki konkursu

24 września w naszej szkole odbyła się V edycja ...

Czytaj wiecej

Patronat

  Nasza szkoła oficjalnie została ...

Czytaj wiecej

Rok dla Niepodległej

  Inicjatywy ZSG związane z drogami ...

Czytaj wiecej

Prev Next
Nasza Szkoła od początku swojego istnienia jest bardzo mocno związana z historią Warszawy, dla której kształciła specjalistów w zawodach gastronomicznych.  Obecnie w ZSG przy ul. Poznańskiej 6/8 naukę pobiera ponad 1100. uczniów  w 46. oddziałach, pracuje 130. nauczycieli. Dyrektorem szkoły od 2016 r. jest mgr inż. Marzena Cieślak, dzięki której nasza placówka wyróżnia się wśród szkół warszawskich wysokim poziomem kształcenia ogólnego i zawodowego, bogatą ofertą edukacyjną, dobrą bazą dydaktyczną, estetyką pomieszczeń i atmosferą sprzyjającą dobrej pracy i nauce.

Absolwenci ZSG studiują w wyższych uczelniach lub pracują w renomowanych warszawskich restauracjach i hotelach. Są doceniani za dobre przygotowanie zawodowe, wiedzę, umiejętności, profesjonalizm, pracowitość i zdolności medialne oraz autoprezentacyjne. Do 2012 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych młodzież miała możliwość zdobycia wykształcenia na poziomie technikum i szkoły zasadniczej w wielu zawodach – technik hotelarstwa,technik żywienia i usług gastronomicznych,
technik usług kelnerskich,kucharz i cukiernik.

O wysokim poziomie kształcenia w naszej Szkole świadczą przede wszystkim wyniki w nauce. Od kilku lat należymy do czołówki warszawskich techników. Kształcimy efektywnie i innowacyjnie, realizując projekty, programy i angażując młodzież w konkursy. Poza nauką w szkole nasi uczniowie rozwijają swoje pasje, biorąc udział w:
- Zajęciach kół zawodowych (cukierniczych, kulinarnych, barmańskich i baristycznych), prowadzonych przez nauczycieli oraz kucharzy, cukierników i barmanów;
- Zajęciach kół zainteresowań: artystycznych, sportowych i przedmiotowych;
- Projektach edukacyjnych realizowanych w szkole, finansowanych z funduszy europejskich;
- Praktykach i szkoleniach o charakterze zawodowym (również zagranicznych);
- Konkursach wewnątrzszkolnych i projektach w ramach Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych;
- Organizowaniu przyjęć i imprez okolicznościowych z udziałem ważnych gości m.in. w Teatrze WarsSawa, Centrum Nauki Kopernik i British Council;
- Zajęciach z przedmiotów zawodowych, prowadzonych w języku obcym branżowym

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Gastro Magic

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl
warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Lokalizacja