Projekt WIE 2020

KULTUROWY ZEGAR WARSZAWY CZYLI CZAS ZAKLĘTY W MURY ...

Czytaj wiecej

Ogólnopolski konkurs

Serdecznie zapraszam do udziału w Ogólnopolskim ...

Czytaj wiecej

Konkurs Wigilijny

WIGILA-PAMIĘĆ SMAKÓW W dniu 17 grudnia w naszej ...

Czytaj wiecej

Stypendia

W radosnej, przedświątecznej  atmosferze pani Dyrektor ...

Czytaj wiecej

Kuchnia Włoska

Tydzień Włoskiej Kuchni na Świecie  po raz czwarty w ...

Czytaj wiecej

Najlepszy kucharz 2020

„Szanowni Państwo! Miło nam poinformować, że ...

Czytaj wiecej

XXI Sesja w Zamku Królewskim w Warszawie

   W dniu 18 listopada odbyła się XXI Sesja ...

Czytaj wiecej

.

Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie ...

Czytaj wiecej

Ślubowanie 2019

ŚLUBOWANIE UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH 3 października ...

Czytaj wiecej

Eliminacje Les Chefs en Or 2020

4 października 2019 roku odbyły się w naszej szkole ...

Czytaj wiecej

ZSG MISTRZAMI!

ZSG Mistrzami Śródmieścia w siatkówce męskiej! 15 ...

Czytaj wiecej

Patronat

  Nasza szkoła oficjalnie została ...

Czytaj wiecej

Prev Next

Poradnik dla kandydatów Wirtualny spacer po Szkole
Dołącz do nas

Uwaga! Nowy harmonogram rekrutacji (zmiana 2.06) do pobrania w dziale Rekrutacja

Nasza Szkoła od początku swojego istnienia jest bardzo mocno związana z historią Warszawy, dla której kształciła specjalistów w zawodach gastronomicznych.  Obecnie w ZSG przy ul. Poznańskiej 6/8 naukę pobiera ponad 1100. uczniów  w 46. oddziałach, pracuje 130. nauczycieli. Dyrektorem szkoły od 2016 r. jest mgr inż. Marzena Cieślak, dzięki której nasza placówka wyróżnia się wśród szkół warszawskich wysokim poziomem kształcenia ogólnego i zawodowego, bogatą ofertą edukacyjną, dobrą bazą dydaktyczną, estetyką pomieszczeń i atmosferą sprzyjającą dobrej pracy i nauce.

Absolwenci ZSG studiują w wyższych uczelniach lub pracują w renomowanych warszawskich restauracjach i hotelach. Są doceniani za dobre przygotowanie zawodowe, wiedzę, umiejętności, profesjonalizm, pracowitość i zdolności medialne oraz autoprezentacyjne. Do 2012 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych młodzież miała możliwość zdobycia wykształcenia na poziomie technikum i szkoły zasadniczej w wielu zawodach – technik hotelarstwa,technik żywienia i usług gastronomicznych,
technik usług kelnerskich,kucharz i cukiernik.

Po wprowadzeniu reformy szkolnictwa zawodowego, od roku 2012 szkoła kształci w „nowych” zawodach -  technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kelner ( w technikum) oraz w zawodzie kucharz i cukiernik na poziomie szkoły zasadniczej.
W zakresie edukacji kulturalnej, patriotycznej, filmowej i regionalnej, szkoła realizuje z powodzeniem od kilku lat programy tematyczne, mające na celu poznanie przez młodzież dziedzictwa kulturowego najbliższego środowiska Polski, Europy oraz przygotowanie uczniów do świadomego i czynnego uczestnictwa w kulturze.
Nad zwiększeniem umiejętności uczniów czuwa Szkolny Zespół Wspierania Uzdolnionych.

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Gastro Magic

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl
warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Lokalizacja