1 października 2018 roku w naszej szkole odbyła się IV edycja eliminacji do Kulinarnej Kadry ZSG POZNAŃSKA. Tematem przewodnim konkursu eliminacyjnego były: „Oryginalne dania kuchni polskiej w nowoczesnej aranżacji”. Do udziału zgłosiło się 25 zespołów, do półfinału zakwalifikowano  czternaście drużyn dwuosobowych, po siedem z klas 1 - 2 i 3 – 4, których zadaniem było przygotowanie 4 porcji dania głównego z wykorzystaniem indyka, dyni oraz czosnku.

Profesjonalne jury, czuwające nad  przebiegiem eliminacji, wyłoniło sześć drużyn, które będą trenować pod okiem specjalistów i poszerzać swoje umiejętności w zakresie szeroko rozumianej branży gastronomicznej oraz reprezentować szkołę w trakcie konkursów gastronomicznych w roku szkolnym 2018/2019. Przygotowaniem eliminacji ,,Kulinarna Kadra POZNAŃSKA ZSG” zajmowała się pani wicedyrektor Marzena Niedośpiał, a nad całością czuwała pani dyrektor Marzena Cieślak.

Wszystkim Uczestnikom dziękujemy za wzięcie udziału w eliminacjach i gratulujemy zwycięzcom!!!

  Osiągnięcia Szkoły

Certyfikat Varsavianistyczna Szkoła

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły