• Przejdź do menu
  • Przejdź do artykułu
  • Przejdź do kontaktu
  • Przejdź do mapy strony
  • Tryb domyślny
  • Tryb nocny
  • Kontrast
  • A A A
  • Stały układ Szeroki układ
  • A- A A+
Nasze media społecznościowe
  • YouTube ZSG
  • Facebook - główna strony szkoły
  • Instagram ZSG
  • Polonistyczne podróże z bohaterami lektur w ZSG
  • Zawodowe ZSG
  • Restauracja & Warsztaty ZSG
  • Samorząd ZSG
  • Biblioteka ZSG
  • Lingwistyczne ZSG
  • Hotelarze z ZSG
  • Klub Absolwenta ZSG
  • Internat ZSG
  • Klub Ekologa ZSG
Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego
  • Start
  • Informacje
    • Uczniowie
      • Organizacja roku szkolnego
      • Samorząd Uczniowski
      • Doradztwo zawodowe
      • Podręczniki
      • Dzwonki
    • Rodzice
      • Zebrania z rodzicami
      • Rada rodziców
      • Dyżury dyrektora i kadry kierowniczej
      • Kalendarium
  • O Szkole
    • Wartości
      • Misja, wizja i cele
      • Osiągnięcia Szkoły
      • Zwyczaje i obrzędy
    • Historia i tradycje
      • Klub absolwenta
      • Kartki z przeszłości
      • Wspomnienia
      • Napisali o nas
    • Patron szkoły
    • Nauczane zawody
      • Technik Hotelarstwa
      • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
      • Technik Usług Kelnerskich
      • Kucharz
      • Cukiernik
  • Organizacja
    • Organy i kadra szkoły
      • Dyrekcja Szkoły
      • Wychowawcy klas
      • Rada Rodziców
      • Samorząd Uczniowski
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Co w szkole mamy?
      • Warsztaty
      • Internat
      • Praktyczna nauka zawodu
      • Biblioteka
    • Koła i zespoły
      • Koło wolontariatu
      • Klub ekologa
      • Koło artystyczne
      • Koło dziennikarskie
  • Praca szkoły
    • Projekty
      • Projekty UE
      • Projekty WIE
      • Projekt CEVA
      • Wars i Sawa
      • Projekt Retopea
      • Stylowa zawodowa ZSG
    • Wydarzenia
      • Komunikaty
        • Aktualności uczniowskie
        • Informacje dla nauczycieli
        • Komunikaty dla Rodziców
      • Imprezy i uroczystości
      • Konkursy, turnieje
      • Kształcenie patriotyczne
      • Rekrutacja
      • Radio Cooltura
      • Obwieszczenia
    • Dokumenty szkolne
      • Dokumenty ubezpieczeniowe
      • Dokumenty prawne
      • Podręczniki
    • Partnerzy i współpraca
      • Zawarte porozumienia
      • Współpraca
      • Partonaty
  • BIP
  • Ogłoszenia
    • Zamówienia publiczne
      • Wszczęcie postępowania
      • O wynikach postępowania
      • Udzielone zamówienia
      • Archiwum zamówień
    • Zamówienia do 30 tysięcy euro
      • Ogłoszenia
      • Archiwum zamówień
    • Nabór pracowników
      • Ogłoszenia o naborze
      • Wyniki naboru
    • Obwieszczenia i komunikaty
  • Egzaminy
    • Egzamin maturalny
    • Egzaminy zawodowe
  • Start
  • Informacje
    • Uczniowie
      • Organizacja roku szkolnego
      • Samorząd Uczniowski
      • Doradztwo zawodowe
      • Podręczniki
      • Dzwonki
    • Rodzice
      • Zebrania z rodzicami
      • Rada rodziców
      • Dyżury dyrektora i kadry kierowniczej
      • Kalendarium
  • O Szkole
    • Wartości
      • Misja, wizja i cele
      • Osiągnięcia Szkoły
      • Zwyczaje i obrzędy
    • Historia i tradycje
      • Klub absolwenta
      • Kartki z przeszłości
      • Wspomnienia
      • Napisali o nas
    • Patron szkoły
    • Nauczane zawody
      • Technik Hotelarstwa
      • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
      • Technik Usług Kelnerskich
      • Kucharz
      • Cukiernik
  • Organizacja
    • Organy i kadra szkoły
      • Dyrekcja Szkoły
      • Wychowawcy klas
      • Rada Rodziców
      • Samorząd Uczniowski
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Co w szkole mamy?
      • Warsztaty
      • Internat
      • Praktyczna nauka zawodu
      • Biblioteka
    • Koła i zespoły
      • Koło wolontariatu
      • Klub ekologa
      • Koło artystyczne
      • Koło dziennikarskie
  • Praca szkoły
    • Projekty
      • Projekty UE
      • Projekty WIE
      • Projekt CEVA
      • Wars i Sawa
      • Projekt Retopea
      • Stylowa zawodowa ZSG
    • Wydarzenia
      • Komunikaty
        • Aktualności uczniowskie
        • Informacje dla nauczycieli
        • Komunikaty dla Rodziców
      • Imprezy i uroczystości
      • Konkursy, turnieje
      • Kształcenie patriotyczne
      • Rekrutacja
      • Radio Cooltura
      • Obwieszczenia
    • Dokumenty szkolne
      • Dokumenty ubezpieczeniowe
      • Dokumenty prawne
      • Podręczniki
    • Partnerzy i współpraca
      • Zawarte porozumienia
      • Współpraca
      • Partonaty
  • BIP
  • Ogłoszenia
    • Zamówienia publiczne
      • Wszczęcie postępowania
      • O wynikach postępowania
      • Udzielone zamówienia
      • Archiwum zamówień
    • Zamówienia do 30 tysięcy euro
      • Ogłoszenia
      • Archiwum zamówień
    • Nabór pracowników
      • Ogłoszenia o naborze
      • Wyniki naboru
    • Obwieszczenia i komunikaty
  • Egzaminy
    • Egzamin maturalny
    • Egzaminy zawodowe
  • Start
  • Informacje
  • Uczniowie
  • Organizacja roku szkolnego

Uczniowie

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Organizacja roku szkolnego

Akcja Narodowego Czytania

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 13 wrzesień 2022

W poniedziałek 5 września w bibliotece szkolnej już po raz kolejny zostało zorganizowane spotkanie w ramach akcji Narodowego Czytania. Tym razem czytaliśmy „Ballady i romanse” Adama Mickiewicza. Na początku uczniowie wysłuchali krótkiej prelekcji na temat genezy ballad i ich znaczenia w historii literatury polskiej. Następnie czytali wybrane utwory, między innymi „Romantyczność”, „Panią Twardowską” i „Świteź”. Dodatkową atrakcję stanowiło wysłuchanie nagrania naszego noblisty Czesława Miłosza, który przeczytał „Lilije”.
 

Zawodowcy stawiają na rozwój!

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 27 październik 2021

Szkolenie zawodowców

 

9 października 2021 r. nauczyciele przedmiotów zawodowych wzięli udział w warsztatach kulinarnych w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Zaczęło się niewinnie - od filiżanki aromatycznej kawy w doborowym towarzystwie. Grono pedagogiczne z pasją i zaangażowaniem dyskutowało na temat genezy kuchni polskiej oraz produktów i dań regionalnych. Nie łatwo było dojść do pełnego porozumienia - gdy przy jednym, potwornie długim stole zasiądzie niemal dwudziestu pasjonatów kuchni, nawet największa oczywistość okazuje się tematem godnym zażartej dyskusji.

Przed rozpoczęciem części praktycznej uczestnicy warsztatów zwiedzili ogrody, znajdujące się na tyłach budynku. Stare, dawno zapomniane odmiany roślin - niegdyś porządnych i powszechnie używanych, wzbudziły niemałe zainteresowanie. Trudno się dziwić - w końcu nie codziennie ma się okazję zobaczyć warzywa uprawiane na ziemiach polskich kilkadziesiąt lat temu.

Część praktyczna, na którą wszyscy z niecierpliwością czekali, była prawdziwą inspiracją. Nauczyciele, podzieleni na grupy, przygotowali cztery dania inspirowane tradycyjną kuchnią polską. Gotowe potrawy zachwyciły perfekcyjnie dopracowanym wyglądem i niebagatelnym smakiem.

Warsztaty były doskonałą okazją do zacieśnienia więzi w zespole zawodowców, ale przede wszystkim poszerzyły wiedzę naszych nauczycieli, którzy z pewnością wykorzystają zdobyte umiejętności podczas zajęć prowadzonych w ZSG Poznańska.

Poniżej fotorelacja

Więcej o: Zawodowcy stawiają...

Działania kwietniowe

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 27 kwiecień 2022

W ostatnim tygodniu kwietnia członkowie Szkolnego Klubu Wolontariatu działającego przy Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie wzięli  udział w dwóch znaczących wydarzeniach.

      Pierwszym z nich było pakowanie świątecznych paczek dla rodzin z Ukrainy w ramach akcji # PaczkaNaKresy2022, która odbywała się pod patronatem Mazowieckiego Kuratora Oświaty.

       W sobotę, 23 kwietnia, nasi wolontariusze uczestniczyli w charytatywnym pokazie kulinarnym „Smak Warszawy dla Ukrainy – Gotujemy wspólnie dla Ukrainy”. Wydarzenie to miało miejsce w warszawskiej Hali Gwardii, jego głównym organizatorem był Związek Przedsiębiorców i Pracodawców, a honorowy patronat nad imprezą sprawował Prezydent Miasta Stołecznego Warszawa.

Wszystkim uczestnikom akcji serdecznie dziękujemy.

Więcej o: Działania kwietniowe

Nasze cele

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 06 sierpień 2020
Skład osobowy wolontariatu ZSG

"Człowiek tyle jest wart, ile może dać drugiemu człowiekowi"

                                                                                                                                                             Jan Paweł II

Wolontariat to nie tylko sposób na spędzenie wolnego czasu, czy bycie użytecznym. Wolontariat to przede wszystkim wyjście naprzeciw drugiemu człowiekowi, to podjęcie odpowiedzialności za drugiego człowieka, to wspaniałe doświadczenie obdarowywania i bycia obdarowanym. Wolontariat to również troska o naturę, środowisko i zdrowie.

Wolontariat rozwija wśród  młodzieży postawę otwartości i wrażliwości na potrzeby innych, jest alternatywą dla konsumpcyjnego stylu życia i uzależnień. Stwarza okazję do poszukiwania autorytetów i budowania świata wartości.

Więcej o: Nasze cele

Obchody Dnia Ziemi

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 10 maj 2021
Podcast nr 2

WIOSNA, czyli co robimy, aby pomóc naszej planecie? Projekt wykonany w ramach obchodów Dnia Ziemi 2021 i działań ekologicznych OCAL NASZ WSPÓLNY DOM. Podcast został wykonany przez redaktorów szkolnych Koła Dziennikarskiego z klasy I cpt - Aleksandry Prus, Basi Rybak, Artura Bartosiaka, Mai Orzyłowskiej, Konrada Mamińskiego i Mikołaja Mrówczyńskiego) pod opieką p. Ewy Bielak. Zdjęcia autorstwa Agaty Kaczorowskiej i Oliwii Zielińskiej z klasy II ap.

Więcej o: Obchody Dnia Ziemi

Gotuj razem z nami

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 18 luty 2021
Ciastko z ciecierzycy
W ramach Komisji Promocji Ekologii w naszej szkole jest realizowany mini-projekt GOTUJ RAZEM Z NAMI, w trakcie którego nauczyciele i uczniowie wspólnie przygotowują zdrowe, często wegańskie smakołyki, których cechą wspólną jest dobra jakość surowców, gwarantujących zdrowie i dobre samopoczucie.  Dziś Zuzanna Krzyżanowska z klasy II dp prezentuje przepyszne ciastka upieczone według przepisu pani Ewy Bielak, która inspirowała się książką "Wegańskie słodycze".
Przedstawiamy przepis i zdjęcie tego finalnego produktu szkolnej współpracy.

Więcej o: Gotuj razem z nami

Strona 3 z 18

  • start
  • Poprzednia strona
  • strona1
  • strona2
  • strona3
  • strona4
  • ...
  • strona6
  • strona7
  • strona8
  • strona9
  • strona10
  • Następna strona
  • koniec

Organizacja roku szkolnego

Podręczniki 2022/2023

Lista podręczników na kolejny rok szkolny już jest dostępna - TU...

Doradztwo zawodowe

Dni Otwarte w Nobu Hotel Warsaw

  W poniedziałek 30 stycznia uczniowie z klas 4ap i 4dp uczestniczyli w pierwszych Dniach Otwartych Nobu Way. Uczniow...

  • WEWNĄTRZSZKOLNY SYST…

Zobacz wszystkie wiadomości z działu

Hotelarstwo

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

Działania samorządu

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

W dziale Uczniowie

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Informacje

  1. Dla uczniów
  2. Dla rodziców
  3. Dla nauczycieli

Podręczniki 2022/2023

Lista podręczników na kolejny rok szkolny już...

Rekrutacja 2021-2022

Zapraszamy na stronę Rekrutacja, do zapoznani...

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

Dzwonki, godziny otwarcia

Plan lekcji - dzwonki

0 lekcja: 7:30 - 7:45

1 lekcja: 8:00 - 8:45

2 lekcja: 8:55 - 9:40

3 lekcja: 9:50 - 10:35

4 lekcja: 10:45 - 11:30

5 lekcja: 11:40 - 12:25

6 lekcja: 12:35 - 13:20

7 lekcja: 13:40 - 14:25

8 lekcja: 14:35 - 15:20

Dziecięcy telefon zaufania

Zadzwoń bezpłatnie pod numer 800 12 12 12

Na ten numer dodzwonisz się bezpłatnie z każdego telefonu stacjonarnego.

Radio Cooltura

Your browser does not support HTML5 audio + video.  
 

Pliki do pobrania

Pobierz plany lekcji

Kontakt

 ul. Poznańska 6/8

 00-680 Warszawa

 Telefon: +48 22 628 56 28

 Faks: +48 22 628 56 28

 e-mail: sekretariat.Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Facebook

Instagram

Youtube

Dla uczniów

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Wydarzenia

  • Komunikaty
  • Imprezy i uroczystości
  • Konkursy, turnieje
  • Kształcenie patriotyczne
  • Rekrutacja
  • Radio Cooltura
  • Obwieszczenia

Informacje prawne

  • Polityka prywatności
  • Polityka plików cookies
  • Oświadczenie o dostępności
  • Kużnia Dostępnych Stron
  • Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji
  • Polskie Centrum Joomla!
  • Fado - Spółdzielnia Socjalna
  • Projekt współfinansowany ze środków Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji
© JSzkoła - Nasza Szkoła. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Logo projektuKuźnia Dostępnych Stron

Mapa strony

Wróć na górę

Informacje o plikach cookie

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...