• Przejdź do menu
  • Przejdź do artykułu
  • Przejdź do kontaktu
  • Przejdź do mapy strony
  • Tryb domyślny
  • Tryb nocny
  • Kontrast
  • A A A
  • Stały układ Szeroki układ
  • A- A A+
Nasze media społecznościowe
  • YouTube ZSG
  • Facebook - główna strony szkoły
  • Instagram ZSG
  • Polonistyczne podróże z bohaterami lektur w ZSG
  • Zawodowe ZSG
  • Restauracja & Warsztaty ZSG
  • Samorząd ZSG
  • Biblioteka ZSG
  • Lingwistyczne ZSG
  • Hotelarze z ZSG
  • Klub Absolwenta ZSG
  • Internat ZSG
  • Klub Ekologa ZSG
Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego
  • Start
  • Informacje
    • Uczniowie
      • Organizacja roku szkolnego
      • Samorząd Uczniowski
      • Doradztwo zawodowe
      • Podręczniki
      • Dzwonki
    • Rodzice
      • Zebrania z rodzicami
      • Rada rodziców
      • Dyżury dyrektora i kadry kierowniczej
      • Kalendarium
  • O Szkole
    • Wartości
      • Misja, wizja i cele
      • Osiągnięcia Szkoły
      • Zwyczaje i obrzędy
    • Historia i tradycje
      • Klub absolwenta
      • Kartki z przeszłości
      • Wspomnienia
      • Napisali o nas
    • Patron szkoły
    • Nauczane zawody
      • Technik Hotelarstwa
      • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
      • Technik Usług Kelnerskich
      • Kucharz
      • Cukiernik
  • Organizacja
    • Organy i kadra szkoły
      • Dyrekcja Szkoły
      • Wychowawcy klas
      • Rada Rodziców
      • Samorząd Uczniowski
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Co w szkole mamy?
      • Warsztaty
      • Internat
      • Praktyczna nauka zawodu
      • Biblioteka
    • Koła i zespoły
      • Koło wolontariatu
      • Klub ekologa
      • Koło artystyczne
      • Koło dziennikarskie
  • Praca szkoły
    • Projekty
      • Projekty UE
      • Projekty WIE
      • Projekt CEVA
      • Wars i Sawa
      • Projekt Retopea
      • Stylowa zawodowa ZSG
    • Wydarzenia
      • Komunikaty
        • Aktualności uczniowskie
        • Informacje dla nauczycieli
        • Komunikaty dla Rodziców
      • Imprezy i uroczystości
      • Konkursy, turnieje
      • Kształcenie patriotyczne
      • Rekrutacja
      • Radio Cooltura
      • Obwieszczenia
    • Dokumenty szkolne
      • Dokumenty ubezpieczeniowe
      • Dokumenty prawne
      • Podręczniki
    • Partnerzy i współpraca
      • Zawarte porozumienia
      • Współpraca
      • Partonaty
  • BIP
  • Ogłoszenia
    • Zamówienia publiczne
      • Wszczęcie postępowania
      • O wynikach postępowania
      • Udzielone zamówienia
      • Archiwum zamówień
    • Zamówienia do 30 tysięcy euro
      • Ogłoszenia
      • Archiwum zamówień
    • Nabór pracowników
      • Ogłoszenia o naborze
      • Wyniki naboru
    • Obwieszczenia i komunikaty
  • Egzaminy
    • Egzamin maturalny
    • Egzaminy zawodowe
  • Start
  • Informacje
    • Uczniowie
      • Organizacja roku szkolnego
      • Samorząd Uczniowski
      • Doradztwo zawodowe
      • Podręczniki
      • Dzwonki
    • Rodzice
      • Zebrania z rodzicami
      • Rada rodziców
      • Dyżury dyrektora i kadry kierowniczej
      • Kalendarium
  • O Szkole
    • Wartości
      • Misja, wizja i cele
      • Osiągnięcia Szkoły
      • Zwyczaje i obrzędy
    • Historia i tradycje
      • Klub absolwenta
      • Kartki z przeszłości
      • Wspomnienia
      • Napisali o nas
    • Patron szkoły
    • Nauczane zawody
      • Technik Hotelarstwa
      • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
      • Technik Usług Kelnerskich
      • Kucharz
      • Cukiernik
  • Organizacja
    • Organy i kadra szkoły
      • Dyrekcja Szkoły
      • Wychowawcy klas
      • Rada Rodziców
      • Samorząd Uczniowski
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Co w szkole mamy?
      • Warsztaty
      • Internat
      • Praktyczna nauka zawodu
      • Biblioteka
    • Koła i zespoły
      • Koło wolontariatu
      • Klub ekologa
      • Koło artystyczne
      • Koło dziennikarskie
  • Praca szkoły
    • Projekty
      • Projekty UE
      • Projekty WIE
      • Projekt CEVA
      • Wars i Sawa
      • Projekt Retopea
      • Stylowa zawodowa ZSG
    • Wydarzenia
      • Komunikaty
        • Aktualności uczniowskie
        • Informacje dla nauczycieli
        • Komunikaty dla Rodziców
      • Imprezy i uroczystości
      • Konkursy, turnieje
      • Kształcenie patriotyczne
      • Rekrutacja
      • Radio Cooltura
      • Obwieszczenia
    • Dokumenty szkolne
      • Dokumenty ubezpieczeniowe
      • Dokumenty prawne
      • Podręczniki
    • Partnerzy i współpraca
      • Zawarte porozumienia
      • Współpraca
      • Partonaty
  • BIP
  • Ogłoszenia
    • Zamówienia publiczne
      • Wszczęcie postępowania
      • O wynikach postępowania
      • Udzielone zamówienia
      • Archiwum zamówień
    • Zamówienia do 30 tysięcy euro
      • Ogłoszenia
      • Archiwum zamówień
    • Nabór pracowników
      • Ogłoszenia o naborze
      • Wyniki naboru
    • Obwieszczenia i komunikaty
  • Egzaminy
    • Egzamin maturalny
    • Egzaminy zawodowe
  • Start
  • Informacje
  • Uczniowie
  • Organizacja roku szkolnego

Uczniowie

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Organizacja roku szkolnego

Królewski piknik czwartkowy w Łazienkach

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 10 listopad 2020
Happening w Łazienkach

W ramach edukacji kulturalnej Wars i Sawa (oraz projektu Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych) w trakcie zajęć lekcyjnych i pozalekcyjnych odbywają się różnorodne eventy kulturowe, w tym projekty o charakterze happeningowym, będące odwołaniem do specyfiki epok literacko-historycznych. Zapraszamy do zapoznania się z filmem projektowym autorstwa naszego ucznia - Adama Glegolskiego z II ap (aby obejrzeć kliknij w link).
 Uczniowie klas drugich realizowali projekt "Kulturowy zegar Warszawy", którego uroczyste zakończenie i posumowanie odbyło się w październiku w Łazienkach Królewskich. Opiekunkami projektu były p.Ewa Bielak i p.Aleksandra Wojciechowska.

Więcej o: Królewski piknik...

Święto Plonów w ZSG

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 17 październik 2020
Święto Plonów w ZSG

Dożynki, Święto Plonów, Wieńce - to ludowe święto połączone z obrzędami dziękczynnymi - podziękowaniami za ukończenie żniw i prac polowych. W czasach przedchrześcijańskich było to etniczne święto słowiańskie, przypadające w okresie równonocy jesiennej.
W naszej szkole w dniach 12-18 października obchodziliśmy Tydzień Święta Plonów, który miał kolejno symbolizować tradycyjne etapy zbiorów - Wykopki, Dożynki, Dzień Drzewa, Dzień Ziemniaka, Dzień Zdrowego Jedzenia oraz Święto Chleba i Przaśną Sobotę. Od poniedziałku do piątku organizowaliśmy happeningi kulturowo-kulinarne oraz przedstawialiśmy wielokulturowe obyczaje i obrzędy związane z jesiennymi zbiorami. W trakcie procesów w salach przetwarzano ziemniaki, kasze, mąki i strączki, aby podkreślić zdrowy element diety słowiańskiej. Prezentacje tematyczne edukowały nowe pokolenia na temat zdrowia, jakie kryje się w warzywach, owocach, płodach ziemi. Aby oficjalnie uczcić ten tydzień, przygotowaliśmy w środę uroczystą prezentację Wieńca Dożynkowego (autorstwa Rady Rodziców ZSG) oraz poczęstunek, składający się z domowej roboty chleba, pasty pomidorowej i różnych słodkości. Podaliśmy również kawę i herbatę. Celebrowały z nami ten dzień takie osobistości, jak Państwo Grażyna i Jarosław Uścińscy (ambasadorzy świata kultury kulinarnej), Pani dyrektor naczelna ZSG – Marzena Cieślak oraz Pani wicedyrektor Marzena Niedośpiał. Wszystko było przeprowadzone przez klasy 2apt oraz 2dpt pod czujnym okiem p. Ewy Bielak i p. Aleksandry Wojciechowskiej. Współorganizatorką święta była również p. Edyta Gulińska. Wspomagali to święto nauczyciele szkoły - p. Anna Fabisiak, p. Tomasz Pietrzak i p. Lidia Łojek.
W trakcie prezentacji została przedstawiona książka państwa Uścińskich - „Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin”, w której autorzy w ciekawy sposób opowiedzieli o smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu plonów natury na nasz organizm, o porach roku, w jakich je należy zbierać oraz w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej, aby były z nami w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, na długo. Dyskutowaliśmy również na temat zdrowia, które kryje się w roślinnych płodach Ziemi. Żyjemy przecież w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć wpływ negatywnych czynników na nasz organizm?

Więcej o: Święto Plonów w ZSG

Konkurs Pro Memoria

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 25 kwiecień 2022

Szkolny konkurs historyczny 

PRO MEMORIA – KU PAMIĘCI

organizowany w 80-tą rocznicę powstania Armii Krajowej

powstanie warszawskie - logo

Laureatami konkursu przeprowadzonego 11 marca w małej sali gimnastycznej zostali:

I Mateusz Tomaszewski  kl.4f TGH, 26punktów

II Rafał Sikorski             kl.4a TGH, 25 punktów

III Oliwia Kowalczyk     kl.4f TGH, 21 punktów

III Bartosz Trzciński      kl.3ep TGH, 21 punktów

Wszystkim startującym serdecznie dziękujemy za uczestnictwo. Gratulujemy laureatom.                                       

                                    organizatorzy- nauczyciele historii.

laureaci konkursu

Eliminacje do Turnieju w Zawodzie Cukiernik

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 14 luty 2022

eliminacje do konkursuZa nami eliminacje wojewódzkie pod patronatem Mazowieckiego Kuratora Oświaty do XXVII edycji Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik.

Turniej odbył się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ulicy Majdańskiej w Warszawie i składał się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej.eliminacje do turnieju

W tym roku tematem przewodnim była „Potęga natury” a zadanie praktyczne polegało na wykonaniu tortu, dwóch rodzajów bankietówek oraz dwóch figurek z dowolnego surowca. Wykonane wyroby oceniało profesjonalne jury pod przewodnictwem mistrzyni cukiernictwa – Pani Bożeny Sikoń.

W konkursie wzięło udział 8 drużyn jednoosobowych, reprezentujących 3 szkoły zawodowe z województwa mazowieckiego.

Naszą szkołę reprezentowały dwie uczennice: Amelia Lecińska z klasy 3cp BSG oraz  Zuzanna Bochman z klasy 3c BSG.

II miejsce  w Turnieju zajęła Amelia Lecińska.

Serdecznie gratulujemy !!!

Będziemy uczestniczyć w  Finale XXVII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego ucznia w Zawodzie Cukiernik w  kwietniu 2022 r. we Wrocławiu.

eliminacje turniejueliminacje turnieju

Konkurs w Zawodzie Kucharz

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 19 styczeń 2022

plakat konkursu kulinarnego

 

Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego serdecznie zaprasza do udziału w V Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz - etap wojewódzki.

Szczegółowe informacje znajdują się w załącznikach:

1. Regulamin konkursu.

2. Karta zgłoszenia kandydatów.

Stefan Wyszyński - Prymas Tysiąclecia

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 17 listopad 2021

KONKURS HISTORYCZNO - RELIGIJNY: „STEFAN WYSZYŃSKI - PRYMAS TYSIĄCLECIA”

  Konkurs religijny - laureaci

 W poniedziałek (15 listopada) w bibliotece szkolnej pani dyrektor Marzena Cieślak oraz nauczyciele historii i religii:  Monika Stempień, Paweł Stadnicki oraz Anna Żurawska wręczyli dyplomy i nagrody książkowe laureatom  konkursu.

  Zwycięzcą został Rafał Sikorski z klasy  4a TGH. Kolejne miejsca zajęli: Wiktoria Grygiel z klasy 4i TGH i Filip Fergin z klasy 3hp TGH. Wyróżnienie otrzymał Jakub Domański z klasy 4b TGH. Gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnych konkursach.

                                                                                                tekst: Monika Stempień; zdjęcia: Grażyna Piątkowska

Strona 8 z 18

  • start
  • Poprzednia strona
  • strona3
  • ...
  • strona5
  • strona6
  • strona7
  • strona8
  • strona9
  • ...
  • strona11
  • strona12
  • Następna strona
  • koniec

Organizacja roku szkolnego

Podręczniki 2022/2023

Lista podręczników na kolejny rok szkolny już jest dostępna - TU...

Doradztwo zawodowe

Dni Otwarte w Nobu Hotel Warsaw

  W poniedziałek 30 stycznia uczniowie z klas 4ap i 4dp uczestniczyli w pierwszych Dniach Otwartych Nobu Way. Uczniow...

  • WEWNĄTRZSZKOLNY SYST…

Zobacz wszystkie wiadomości z działu

Hotelarstwo

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

Działania samorządu

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

W dziale Uczniowie

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Informacje

  1. Dla uczniów
  2. Dla rodziców
  3. Dla nauczycieli

Podręczniki 2022/2023

Lista podręczników na kolejny rok szkolny już...

Rekrutacja 2021-2022

Zapraszamy na stronę Rekrutacja, do zapoznani...

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

Dzwonki, godziny otwarcia

Plan lekcji - dzwonki

0 lekcja: 7:30 - 7:45

1 lekcja: 8:00 - 8:45

2 lekcja: 8:55 - 9:40

3 lekcja: 9:50 - 10:35

4 lekcja: 10:45 - 11:30

5 lekcja: 11:40 - 12:25

6 lekcja: 12:35 - 13:20

7 lekcja: 13:40 - 14:25

8 lekcja: 14:35 - 15:20

Dziecięcy telefon zaufania

Zadzwoń bezpłatnie pod numer 800 12 12 12

Na ten numer dodzwonisz się bezpłatnie z każdego telefonu stacjonarnego.

Radio Cooltura

Your browser does not support HTML5 audio + video.  
 

Pliki do pobrania

Pobierz plany lekcji

Kontakt

 ul. Poznańska 6/8

 00-680 Warszawa

 Telefon: +48 22 628 56 28

 Faks: +48 22 628 56 28

 e-mail: sekretariat.Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Facebook

Instagram

Youtube

Dla uczniów

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Wydarzenia

  • Komunikaty
  • Imprezy i uroczystości
  • Konkursy, turnieje
  • Kształcenie patriotyczne
  • Rekrutacja
  • Radio Cooltura
  • Obwieszczenia

Informacje prawne

  • Polityka prywatności
  • Polityka plików cookies
  • Oświadczenie o dostępności
  • Kużnia Dostępnych Stron
  • Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji
  • Polskie Centrum Joomla!
  • Fado - Spółdzielnia Socjalna
  • Projekt współfinansowany ze środków Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji
© JSzkoła - Nasza Szkoła. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Logo projektuKuźnia Dostępnych Stron

Mapa strony

Wróć na górę

Informacje o plikach cookie

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...