• Przejdź do menu
  • Przejdź do artykułu
  • Przejdź do kontaktu
  • Przejdź do mapy strony
  • Tryb domyślny
  • Tryb nocny
  • Kontrast
  • A A A
  • Stały układ Szeroki układ
  • A- A A+
Nasze media społecznościowe
  • YouTube ZSG
  • Facebook - główna strony szkoły
  • Instagram ZSG
  • Polonistyczne podróże z bohaterami lektur w ZSG
  • Zawodowe ZSG
  • Restauracja & Warsztaty ZSG
  • Samorząd ZSG
  • Biblioteka ZSG
  • Lingwistyczne ZSG
  • Hotelarze z ZSG
  • Klub Absolwenta ZSG
  • Internat ZSG
  • Klub Ekologa ZSG
Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego
  • Start
  • Informacje
    • Uczniowie
      • Organizacja roku szkolnego
      • Samorząd Uczniowski
      • Doradztwo zawodowe
      • Podręczniki
      • Dzwonki
    • Rodzice
      • Zebrania z rodzicami
      • Rada rodziców
      • Dyżury dyrektora i kadry kierowniczej
      • Kalendarium
  • O Szkole
    • Wartości
      • Misja, wizja i cele
      • Osiągnięcia Szkoły
      • Zwyczaje i obrzędy
    • Historia i tradycje
      • Klub absolwenta
      • Kartki z przeszłości
      • Wspomnienia
      • Napisali o nas
    • Patron szkoły
    • Nauczane zawody
      • Technik Hotelarstwa
      • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
      • Technik Usług Kelnerskich
      • Kucharz
      • Cukiernik
  • Organizacja
    • Organy i kadra szkoły
      • Dyrekcja Szkoły
      • Wychowawcy klas
      • Rada Rodziców
      • Samorząd Uczniowski
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Co w szkole mamy?
      • Warsztaty
      • Internat
      • Praktyczna nauka zawodu
      • Biblioteka
    • Koła i zespoły
      • Koło wolontariatu
      • Klub ekologa
      • Koło artystyczne
      • Koło dziennikarskie
  • Praca szkoły
    • Projekty
      • Projekty UE
      • Projekty WIE
      • Projekt CEVA
      • Wars i Sawa
      • Projekt Retopea
      • Stylowa zawodowa ZSG
    • Wydarzenia
      • Komunikaty
        • Aktualności uczniowskie
        • Informacje dla nauczycieli
        • Komunikaty dla Rodziców
      • Imprezy i uroczystości
      • Konkursy, turnieje
      • Kształcenie patriotyczne
      • Rekrutacja
      • Radio Cooltura
      • Obwieszczenia
    • Dokumenty szkolne
      • Dokumenty ubezpieczeniowe
      • Dokumenty prawne
      • Podręczniki
    • Partnerzy i współpraca
      • Zawarte porozumienia
      • Współpraca
      • Partonaty
  • BIP
  • Ogłoszenia
    • Zamówienia publiczne
      • Wszczęcie postępowania
      • O wynikach postępowania
      • Udzielone zamówienia
      • Archiwum zamówień
    • Zamówienia do 30 tysięcy euro
      • Ogłoszenia
      • Archiwum zamówień
    • Nabór pracowników
      • Ogłoszenia o naborze
      • Wyniki naboru
    • Obwieszczenia i komunikaty
  • Egzaminy
    • Egzamin maturalny
    • Egzaminy zawodowe
  • Start
  • Informacje
    • Uczniowie
      • Organizacja roku szkolnego
      • Samorząd Uczniowski
      • Doradztwo zawodowe
      • Podręczniki
      • Dzwonki
    • Rodzice
      • Zebrania z rodzicami
      • Rada rodziców
      • Dyżury dyrektora i kadry kierowniczej
      • Kalendarium
  • O Szkole
    • Wartości
      • Misja, wizja i cele
      • Osiągnięcia Szkoły
      • Zwyczaje i obrzędy
    • Historia i tradycje
      • Klub absolwenta
      • Kartki z przeszłości
      • Wspomnienia
      • Napisali o nas
    • Patron szkoły
    • Nauczane zawody
      • Technik Hotelarstwa
      • Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
      • Technik Usług Kelnerskich
      • Kucharz
      • Cukiernik
  • Organizacja
    • Organy i kadra szkoły
      • Dyrekcja Szkoły
      • Wychowawcy klas
      • Rada Rodziców
      • Samorząd Uczniowski
      • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Co w szkole mamy?
      • Warsztaty
      • Internat
      • Praktyczna nauka zawodu
      • Biblioteka
    • Koła i zespoły
      • Koło wolontariatu
      • Klub ekologa
      • Koło artystyczne
      • Koło dziennikarskie
  • Praca szkoły
    • Projekty
      • Projekty UE
      • Projekty WIE
      • Projekt CEVA
      • Wars i Sawa
      • Projekt Retopea
      • Stylowa zawodowa ZSG
    • Wydarzenia
      • Komunikaty
        • Aktualności uczniowskie
        • Informacje dla nauczycieli
        • Komunikaty dla Rodziców
      • Imprezy i uroczystości
      • Konkursy, turnieje
      • Kształcenie patriotyczne
      • Rekrutacja
      • Radio Cooltura
      • Obwieszczenia
    • Dokumenty szkolne
      • Dokumenty ubezpieczeniowe
      • Dokumenty prawne
      • Podręczniki
    • Partnerzy i współpraca
      • Zawarte porozumienia
      • Współpraca
      • Partonaty
  • BIP
  • Ogłoszenia
    • Zamówienia publiczne
      • Wszczęcie postępowania
      • O wynikach postępowania
      • Udzielone zamówienia
      • Archiwum zamówień
    • Zamówienia do 30 tysięcy euro
      • Ogłoszenia
      • Archiwum zamówień
    • Nabór pracowników
      • Ogłoszenia o naborze
      • Wyniki naboru
    • Obwieszczenia i komunikaty
  • Egzaminy
    • Egzamin maturalny
    • Egzaminy zawodowe
  • Start
  • Informacje
  • Uczniowie
  • Organizacja roku szkolnego

Uczniowie

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Organizacja roku szkolnego

Spełniaj marzenia - gotuj z Poznańską

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 22 czerwiec 2021
potrawa konkursowa

                 Pasja do gotowania i inspiracja smaków a przede wszystkim spełnianie marzeń młodych przyszłych kucharzy było tematem przewodnim I edycji Konkursu ZSG Poznańska ,,Spełniaj marzenia-gotuj z Poznańską". To konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych rozpoczynających przyszłość adeptów sztuki kulinarnej.

                Zgodnie z przyjętą formułą Konkursu o miano zwycięzcy rywalizowali młodzi Uczniowie klas ósmych Szkół Podstawowych. Zmagania młodych przyszłych kucharzy obejmowały przygotowanie potrawy śniadaniowej z uwzględnieniem dania gorącego i obowiązkowym wykorzystaniem: mleka, mąki, jaj i truskawek. Pozostały dobór składników do wykonania potrawy był dowolny.

Więcej o: Spełniaj marzenia...

Wyróżnienia dla uczniów ZSG

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 27 maj 2021
Klasa II ap pod opieką pani Ewy Bielak przystąpiła do Ogólnopolskiego Konkursu Polonistycznego "Fraszka"

Mamy następną, radosną wiadomość. Klasa II ap pod opieką pani Ewy Bielak przystąpiła do Ogólnopolskiego Konkursu Polonistycznego "Fraszka". Trzech uczniów zdobyło zaszczytne wyróżnienia, a cała klasa otrzymała dyplomy wzorowego uczestnictwa. Dodatkowo, wyróżniony Kacper Amerek został uhonorowany nagrodą książkową za najlepszy wynik na poziomie klasy.
Konkurs przeprowadzany jest przy współpracy merytorycznej z warszawskimi uczelniami wyższymi tj. z Uniwersytetem Warszawskim  i m.in. ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Ideą konkursu jest:
- szerzenie wśród młodzieży wiedzy z zakresu języka polskiego;
- propagowanie polskiej i zagranicznej literatury;
- aktywizacja miłośników języka polskiego poprzez prezentowanie i honorowanie ich dokonań.

Konkurs jest organizowany przez Stowarzyszenie Upowszechniania Wiedzy i Kultury Regionalnej „Pokolenie”. Warto czytać i analizować lektury!

Srebrna Wena dla ZSG!

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 26 maj 2021
Laureaci Śródmiejskiego Festiwalu Młodych Talentów w Konkursie Teatralnym

Z radością i dumą informujemy, że uczniowie klasy II ap znani jako Koło Teatralne (i nie tylko) zdobyli Srebrną Wenę w Śródmiejskim Festiwalu Młodych Talentów w Konkursie Teatralnym oraz uzyskali dodatkowe wyróżnienia w tej kategorii również za solowe prezentacje dramatyczne. W tym roku prezentowali utwory Adama Mickiewicza i pozytywnie zaskoczyli jury swoją autorską interpretacją i formą artystyczną sparafrazowanej ballady „Lilie”. Pani Ewa Bielak serdecznie dziękuje Radzie Rodziców za wsparcie w trakcie organizacji etapów konkursowego spektaklu. Warto współpracować! Nagrodzone aranżacje możecie obejrzeć na naszej stronie LINK

Więcej o: Srebrna Wena dla...

SŁODKI SMAK WIELKANOCY

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 10 maj 2021
Praca konkursowa

Babki, paschy, mazurki to niewątpliwie potrawy kojarzące się ze świętami Wielkanocy.  Dlatego w naszej szkole został zorganizowany konkurs podkreślający słodki smak Wielkanocy.

Uczniowie mieli za zadanie wykonać mazurka z określonych składników. Jury oceniało trudność wykonania, kreatywność oraz ogólne wrażenie estetyczne. Konkurs cieszył się dużą popularnością zarówno wśród uczniów technikum jak i szkoły branżowej. Jury miało wyjątkowo trudny wybór, a najlepsze prace dzieliła niewielka różnica punktów. Po długich obradach wyniki przedstawiły się w następujący sposób:

I miejsce Sylwia Malinowska 1c BSG

II miejsce Amelia Lecińska 2cp BSG

III miejsce Wiktoria Gacka 1c BSG

Wyróżnienia: Iwona Rybarczyk 3c BSG i Damian Pietruszewski 3c TGH

 Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Poniżej nagrodzone prace:

Więcej o: SŁODKI SMAK...

Sukces ZSG

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 08 kwiecień 2021
Puchary zdobyte przez ZSG

W dniach 18-20 marca 2021 r. w Zespole Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie odbył się etap centralny XXV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, do którego zakwalifikowano 30 najlepszych uczniów z całej Polski. Naszą Szkołę reprezentowało dwóch uczniów: Dominika Modrzewska z klasy IVF i Jakub Kobus z klasy IVF. Nasi reprezentanci na każdym z etapów osiągali najwyższe lokaty. Ostatecznie Dominika zajęła III miejsca i tytuł laureata, Jakub V miejsce i tytuł laureata etapu centralnego Olimpiady, oboje otrzymali nagrody pieniężne i rzeczowe, a także indeks na wybrane uczelnie zapewniający im status studentów z pominięciem procesu rekrutacji. Udział Dominiki i Jakuba, w ścisłym finale Olimpiady oraz zdobyte przez nich bardzo wysokie lokaty, zaowocował przyznaniem nagrody specjalnej – Pucharu Przewodniczącego Komitetu Głównego XXV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności dla Najlepszej Szkoły - Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego Nr 1 w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie.

Więcej o: Sukces ZSG

SZKOLNY KONKURS „SŁODKA WALENTYNKA”

  • Drukuj
  • E-mail
Szczegóły
Opublikowano: 25 luty 2021
I miejsce – Yulian Chernomazov, klasa 2cp BSG, nazwa: TORT DIETETYCZNY "WALENTYNKOWA RÓŻA"

14 lutego został rozstrzygnięty konkurs „Słodka Walentynka”. Wydarzenie było skierowane do wszystkich uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie. Tematem przewodnim konkursu było promowanie zdrowego stylu życia odżywiania oraz rozwijanie pasji i zainteresowań cukierniczych uczniów. Zadanie uczestników polegało na przygotowaniu i ekspedycji słodkiego wyrobu cukierniczego o walorach prozdrowotnych. W zmaganiach udział wzięło 22 uczniów naszej szkoły. Profesjonalne Jury dokonało oceny wszystkich prac uwzględniając: walory prozdrowotne, dietetyczne, estetykę oraz inwencję twórczą.

Więcej o: SZKOLNY KONKURS...

Strona 9 z 18

  • start
  • Poprzednia strona
  • ...
  • strona5
  • strona6
  • strona7
  • strona8
  • strona9
  • ...
  • strona11
  • strona12
  • strona13
  • Następna strona
  • koniec

Organizacja roku szkolnego

Podręczniki 2022/2023

Lista podręczników na kolejny rok szkolny już jest dostępna - TU...

Doradztwo zawodowe

Dni Otwarte w Nobu Hotel Warsaw

  W poniedziałek 30 stycznia uczniowie z klas 4ap i 4dp uczestniczyli w pierwszych Dniach Otwartych Nobu Way. Uczniow...

  • WEWNĄTRZSZKOLNY SYST…

Zobacz wszystkie wiadomości z działu

Hotelarstwo

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

Działania samorządu

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

W dziale Uczniowie

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Informacje

  1. Dla uczniów
  2. Dla rodziców
  3. Dla nauczycieli

Podręczniki 2022/2023

Lista podręczników na kolejny rok szkolny już...

Rekrutacja 2021-2022

Zapraszamy na stronę Rekrutacja, do zapoznani...

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia

Dzwonki, godziny otwarcia

Plan lekcji - dzwonki

0 lekcja: 7:30 - 7:45

1 lekcja: 8:00 - 8:45

2 lekcja: 8:55 - 9:40

3 lekcja: 9:50 - 10:35

4 lekcja: 10:45 - 11:30

5 lekcja: 11:40 - 12:25

6 lekcja: 12:35 - 13:20

7 lekcja: 13:40 - 14:25

8 lekcja: 14:35 - 15:20

Dziecięcy telefon zaufania

Zadzwoń bezpłatnie pod numer 800 12 12 12

Na ten numer dodzwonisz się bezpłatnie z każdego telefonu stacjonarnego.

Radio Cooltura

Your browser does not support HTML5 audio + video.  
 

Pliki do pobrania

Pobierz plany lekcji

Kontakt

 ul. Poznańska 6/8

 00-680 Warszawa

 Telefon: +48 22 628 56 28

 Faks: +48 22 628 56 28

 e-mail: sekretariat.Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Facebook

Instagram

Youtube

Dla uczniów

  • Organizacja roku szkolnego
  • Samorząd Uczniowski
  • Doradztwo zawodowe
  • Podręczniki
  • Dzwonki

Wydarzenia

  • Komunikaty
  • Imprezy i uroczystości
  • Konkursy, turnieje
  • Kształcenie patriotyczne
  • Rekrutacja
  • Radio Cooltura
  • Obwieszczenia

Informacje prawne

  • Polityka prywatności
  • Polityka plików cookies
  • Oświadczenie o dostępności
  • Kużnia Dostępnych Stron
  • Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji
  • Polskie Centrum Joomla!
  • Fado - Spółdzielnia Socjalna
  • Projekt współfinansowany ze środków Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji
© JSzkoła - Nasza Szkoła. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Logo projektuKuźnia Dostępnych Stron

Mapa strony

Wróć na górę

Informacje o plikach cookie

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...