Udział Wolontariuszy naszej szkoły w jubileuszowej gali w Hotelu Sofitel Warsaw Victoria.
Do udziału w przygotowaniach kulinarnych do uroczystej gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP, która odbyła się 2 lutego 2024r. w Hotelu Sofitel Warsaw Victoria, zostali zaproszeni uczniowie naszej szkoły.
Za menu łączące polską i francuską tradycję kulinarną odpowiadali Paweł Kałuski- szef kuchni hotelu Sofitel Warsaw Victoria oraz specjalnie na tę okazję zaproszony francuski mistrz kuchni Pascal Barbot, szef paryskiej restauracji L´Astance, posiadającej dwie gwiazdki Michelin.
Wyśmienite dania na ponad 520 osób, takie jak m.in. karmelizowany antar patagoński z młodymi porami gotowanymi w bulionie z wodorostów i beurre blanc z sosem sojowym, przygotowywało aż 30 kucharzy i serwowało 90 kelnerów.
Szefom asystowali dwaj adepci sztuki kulinarnej, nasi wspaniali Wolontariusze Przemysław Stromecki i Janek Dróżdż z klasy IV F technikum.
Gratulujemy uczniom niezapomnianych wrażeń. Dziękujemy za wyróżnienie dla naszej szkoły przez Hotel Sofitel Warsaw Victoria.