W roku szkolnym 2022/2023 uczniowie ZSG im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego zdobywają doświadczenie zawodowe, realizując praktyczną naukę zawodu:
w uznanych warszawskich restauracjach, takich jak:
Plater by Karol Okrasa, Moonsfera, Butchery&Wine, Café Zamek, Belvedere, N31, Le Braci, Mokolove, Świętoszek, STIXX Bar & Grill.
w markowych hotelach warszawskich, takich jak:
Raffles Europejski, Nobu Hotel Warsaw, Regent Warsaw Hotel, Sheraton Grand Hotel, Hilton Warsaw Hotel & Convention Center, InterContinental, Hotel Marriott, Novotel Warszawa Centrum, DoubleTree by Hilton, Hotel Bellotto, Westin Hotels & Resorts, Sofitel Warszawa Victoria, H15 Boutique Hotel, Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Hotel Bristol a Luxury Collection Hotel Warsaw, Polonia Hotel, Renaissance Warsaw Airport Hotel, Hotel Puławska Residence, Arche Hotel Krakowska, Arche Hotel Geologiczna, Puro Hotel Warszawa Centrum, Mercure Grand
oraz w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
Nasi uczniowie podczas praktyk mają możliwość współpracy z takimi mistrzami kuchni jak: Karol Okrasa, Jarosław Uściński oraz z wieloma innymi uznanymi w branży gastronomicznej fachowcami.
Praktyczna nauka zawodu umożliwia uczniom zdobycie umiejętności zawodowych oraz poznanie kultury i organizacji pracy w zespole. Wyróżniający się uczniowie bardzo często po odbyciu praktyk i ukończeniu szkoły otrzymują propozycje pracy w miejscach, w których odbywali praktyki.
W bieżącym roku szkolnym Szkoła zawarła porozumienia o współpracy w zakresie kształcenia w zawodach branży gastronomiczno-hotelarskiej z TransGourmet – Selgros Cash & Carry, Arche Sp. z o.o..
Praktyki - prezentacja szkoleniowa