Szkoła zawarła porozumienia o współpracy w zakresie kształcenia w zawodach branży gastronomicznej i hotelarskiej:

  • Ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie – dotyczące doskonalenia procesu kształcenia uczniów Zespołu oraz wspierania szkoły w działalności dydaktycznej;
  • Z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni, które ma na celu unowocześnienie procesu kształcenia w zawodach branży gastronomicznej z uwzględnieniem najnowszych osiągnięć technicznych i technologicznych oraz ściślejsze powiązanie potrzeb rynku pracy z kierunkami kształcenia
  • Ze Spółką ORBIS S.A. Oddział Hotel Novotel Warszawa Centrum - objęto patronatem uczniów klas o specjalności technik hotelarstwa;
  • Z firmą Transgurmet, właściciel Selgros - objęto patronatem uczniów klas o specjalności technik żywienia i usług gastronomicznych oraz cukiernik;
  • Z Firmą Dora-Metal, które ma na celu unowocześnienia procesu kształcenia w zawodach branży gastronomicznej z uwzględnieniem najnowszych osiągnięć technicznych i technologicznych z wykorzystaniem nowoczesnego sprzętu i wyposażenia.
  • Z Hotelem Marriott, który objął patronatem uczniów klas o specjalności kelner;
  • Z Hotelem Hilton Warsaw Hotel and Convention Centre, który objął patronatem uczniów klas o specjalności kucharz;
  • Z Hotelem Courtyard by Marriott Warsaw Airport, który objął patronatem uczniów klas o specjalności kucharz w branżowej szkole gastronomicznej I stopnia;
  • Z Centrum Szkolenia Barmanów, które ma na celu przekazywanie uczniom wiedzy z zakresu nowoczesnych rozwiązań w branży barmańskiej;

 Współpraca będzie polegała na doskonaleniu zawodowym uczniów i nauczycieli oraz na wzbogacaniu bazy dydaktycznej szkoły.

Współpracujemy:

  • Z Europejskim Stowarzyszeniem Szkół Hotelarsko-Turystycznych (AEHT), co umożliwia uczniom udział w konkursach międzynarodowych;
  • Z Włoskim Instytutem Kulinarnym dla Cudzoziemców;
  • Z uczelniami: Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego, Wyższą Szkołą Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu oraz Politechniką Warszawską;
  • Z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni - w budynku szkoły znajduje się siedziba stowarzyszenia;
  • Ze stowarzyszeniami barmanów, kucharzy i kelnerów;
  • Z Grupą Dora Metal, z którą co roku organizujemy ogólnopolski konkursu dla szkół gastronomicznych „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia”.

Współpracujemy również z hotelami:

  • Sheraton
  • Bristol
  • Courtyard by Marriott Warsaw Airport
  • Radisson Blu Sobieski Hotel
  • Radisson Blu
  • Double Tree by Hilton
  • Intercontinental
  • Le Regina
  • Mercure Warszawa Centrum
  • Palace Polonia
  • Regent
  • Westin

Nasza szkoła oficjalnie została objęta patronatem Zachęty - Narodowej Galerii Sztuki. O patronat ubiegały się szkoły warszawskie, objęte programem wspierania uczniów uzdolnionych. O patronat mogły ubiegać się tylko te szkoły, które spełniły kilkanaście wymogów, w tym uzyskały Bezterminowy Certyfikat Wspierania Uzdolnionych WARS I SAWA.

Galeria

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Makro

Polonia

 No 31

 

 csb

 

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 Moonsfera

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 Double Three

 Mercure

 Radisson Sobieski

 Radisson

 Global

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 Villa Foksal

 Novotel

 Nestle

 

 senses

 

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 Platter

 Intercontinential

 Marriott Warsaw

 rialto

 

 

 Amber

  Brasserie

belvedere

 Regent

Nolita

Zacheta

HC