13.06.2018 r. uczniowie naszej szkoły, którzy są laureatami olimpiad przedmiotowych odebrali z rąk Prezydenta m.st. Warszawy Włodzimierza Paszyńskiego w obecności p. Dyrektor Biura Edukacji, podziękowania za wybitne osiągnięcia naukowe. Są to uczniowie:

Marta Faryniarz - laureatka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności- uczennica Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego nr 1, opiekunowie: p. Edyta Gulińska i p. Aleksandra Krawczyk

Robert Nicewicz – podwójny laureat Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności oraz Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych-uczeń Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego nr 1, opiekunowie: p. Edyta Gulińska i p. Aleksandra Krawczyk

Zuzanna Bartler – laureatka Turnieju na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz, uczennica Branżowej Szkoły Gastronomicznej I stopnia, opiekun: Marzena Niedośpiał

Naszym wspaniałym uczniom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Poniżej relacja fotograficzna z wydarzenia:

Odsłony: 39

Wybrani uczniowie ZSG „Poznańska” przystąpili do konkursu English Contest 2018 organizowanego przez Zespół Szkół Fototechnicznych w Warszawie. Test sprawdzał znajomość struktur leksykalno-gramatycznych oraz wiedzę z dziedziny kultury i historii Wielkiej Brytanii oraz Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej.
I etap odbył się w szkole 7 marca 2018 roku. Do drugiego etapu zakwalifikowało się troje uczniów ZSG: Vivienne Paszkiewicz (klasal IIF), Miłosz Mlonek (klasa IIIF) oraz Mateusz Myślicki (klasa IIA).
II etap konkursu miał miejsce 11 kwietnia 2018 roku w Zespole Szkół Fototechnicznych w Warszawie przy ul. Spokojnej 13.
Nasza uczennica Vivienne Paszkiewicz zajęła I miejsce zarówno w zakresie znajomości języka angielskiego jak i wiedzy o krajach anglojęzycznych zdobywając Grand Prix konkursu English Contest 2018.

Odsłony: 59
W dn. 25. 05.2018 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych uroczyście zakończono XXX edycję Olimpiady Archimedes Lingua Plus z języka angielskiego. W konkursie wzięło udział czternastu uczniów Technikum Gastronomiczno – Hotelarskiego z klas od pierwszej, poprzez drugą, trzecią i czwartą. Z wielką radością przyjęliśmy wiadomość, że aż czworo z naszych uczniów uzyskało tytuł laureata wyżej wymienionej olimpiady. Oprócz dyplomów, laureaci otrzymali także nagrody, które wręczyła wicedyrektor Jadwiga Wiśniewska. Olimpiada Archimedes Lingua Plus jest przeprowadzana co roku w naszej szkole i cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem naszych uczniów. Ma ona na celu podnoszenie umiejętności językowych poprzez ducha olimpijskiej rywalizacji.

Odsłony: 78


Nasi uczniowie tradycyjnie wzięli udział w konkursach Śródmiejskiego Festiwalu Młodych Talentów i uzyskali prestiżowe miejsca oraz wyróżnienia! ". Nagrodzeni i wyróżnieni:

  1. Miłosz Mlonek
  2. Adrian Bedyński
  3. Olga Pruszyńska

"ARTYŚCI I SZTUKA ZAKLĘCI W OBRAZACH" - to był temat tegorocznego konkursu plastycznego. Prace nagrodzone i wyróżnione można było oglądać na wystawie pokonkursowej. Uroczystość rozdania nagród odbyła się 1 grudnia 2017 r. w gościnnych murach KINA MURANÓW.

Podczas uroczystości finałowej statuetki WENY oraz dyplomy laureaci otrzymali z rąk koordynatora konkursu oraz starszego wizytatora Mazowieckiego Kuratorium Oświaty Pana Czesława Ziemniaka.

Tematy konkursowe: "Artyści i sztuka ujęci w słowa" oraz "Artyści i ich dzieła, do których wracam..."dotyczyły konkurencji literackiej. Nasi uczniowie uczestniczyli w konkursach literackim i recytatorskim ŚFMT, który - niezmiennie, od lat- realizowany jest pod hasłem "Uwierz w siebie i pokaż, co potrafisz’. Uroczystość rozdania nagród odbyła się 8 grudnia 2017 r. w gościnnych murach KINA MURANÓW. Po spektaklu statuetki WENY oraz dyplomy wręczył laureatom Pan Krzysztof Czubaszek Burmistrz Dzielnicy Śródmieście m. st. Warszawy oraz Pan Józef Mika - aktor i juror w konkursie recytatorskim.

Jeszcze raz serdecznie gratulujemy wszystkim nagrodzonym uczestnikom konkursu oraz ich artystycznym opiekunom- pani Elżbiecie Zarębskiej i pani Ewie Bielak, a także wychowawcom uczniów, p. Magdalenie Gruszczyńskiej i p. Cezaremu Dembińskiemu.

Odsłony: 506

 MAGADALENA KŁOSIEWSKA ZDOBYŁA WYRÓŻNIENIE  W WARSZAWSKIM KONKURSIE RECYTATORSKIM!

Tegoroczna VIII  edycja konkursu odbyła się 6 grudnia, poświęcona była twórczości Bolesława Leśmiana. Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Elektronicznych i Licealnych w Warszawie. Konkurs cieszy się dużym zainteresowaniem, zgłosiło się 34 uczniów z 16 szkół. Jury oceniło poziom recytacji  jako bardzo wysoki.

TAB w konkursie reprezentowali MAGDALENA KŁOSIEWSKA I KAROLINA CZUCZUŁASZWILI z klasy 1 E.Uczennice do konkursu przygotowała pani Ewa Bielak, opiekunka uczniów utalentowanych artystycznie.

Jury konkursu pogratulowało nauczycielom przygotowania uczniów do występu. Cieszy nas udany debiut artystycznych  naszych reprezentantek.

Zainteresowanych uczniów zapraszamy do udziału w kolejnych edycjach.

Odsłony: 494

8 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie, przy ul. Racjonalizacji 5, odbył się IX Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych - „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2017oraz III Ogólnopolska „Olimpiada Kawy®”. Patronat nad konkursem objęli: Mazowiecki Kurator Oświaty, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Burmistrz Dzielnicy Śródmieście, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Odsłony: 2934

17 listopada 2017 r. w Zespole Szkół Spożywczo – Gastronomicznych w Warszawie odbył się finał IX Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2017”. W finale wzięły udział drużyny z całej Polski.

Nasi uczniowie, Magdalena Miszczuk i Krzysztof Kuklewski, w konkurencji kulinarnej zajęli I miejsce!

To już kolejny, wspaniały sukces naszych uczniów. Znowu okazali się bezkonkurencyjni. Pani dyrektor Marzena Cieślak serdecznie gratuluje uczniom, opiekunom i rodzicom.

Fotorelacja z konkursu.

Odsłony: 877
Jesteśmy dumni z kolejnego stypendysty…
20 listopada 2017 r. w auli Wyższej Szkoły Menadżerskiej w Warszawie  odbyło się uroczyste wręczenie stypendiów Prezesa Rady Ministrów. Decyzją Rady Pedagogicznej to zaszczytne wyróżnienie otrzymał w tym roku uczeń klasy IV C – Robert Nicewicz, który w ubiegłym roku szkolnym uzyskał najwyższą średnią ocen, a także  zdobył tytuł finalisty Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Dyplomy stypendysty Prezesa Rady Ministrów wręczali wyróżnionym uczniom  I Wicewojewoda Mazowiecki, pan Sylwester Dąbrowski oraz Mazowiecki Kurator Oświaty, pani Aurelia Michałowska.

Pani Dyrektor Marzena Cieślak serdecznie gratuluje Robertowi i wszystkim nauczycielom, którzy przyczynili się do jego sukcesów.

Odsłony: 590
  Jesteśmy dumni! Po  raz kolejny nasz uczeń, Łukasz Floriańczyk otrzymał Stypendium Prezydenta m.st. Warszawy „SAPERE AUSO” za wybitne osiągnięcia w nauce.
Wyróżnienia zostały uroczyście wręczone podczas ogólnomiejskiej gali, która odbyła się 14 listopada 2017 r. w siedzibie Centrum Nauki Kopernik.
Dyrektor Marzena Cieślak gratuluje uczniowi i nauczycielom, którzy przyczynili się do wspaniałego sukcesu.

Poniżej sylwetka stypendysty.
Odsłony: 1054

olimpiada

Aktualizacja 29.01.2018 - Wyniki okręgowe

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć w galerii

12 stycznia  2018 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie odbyły się okręgowe eliminacje XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.  W szranki olimpijskich zmagań  stanęło 58 uczniów techników i liceów z województwa mazowieckiego.  Zmagania uczniów obserwowała i nadzorowała Komisja Okręgowa  pod przewodnictwem  Pani dr inż. Elżbiety Wierzbickiej. Funkcję zastępcy przewodniczącej pełniła Pani Bogumiła Wiatrak z Kuratorium Oświaty w Warszawie, a sekretarzem była Pani dyrektor Marzena Cieślak. Członkami komisji zostali nauczyciele – opiekunowie startujących uczniów. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKIC) reprezentowane przez prezesa Jarosława Uścińskiego, Mirosława Reszczyka oraz szefów kuchni - Mariusza Nowickiego i Pawła Zielińskiego wraz z firmą TransGourmet właścicielem Selgros cash&carry, przygotowało pokaz kulinarny nawiązujący do tematyki przewodniej olimpiady: „Owoce  i warzywa, ich przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka”. Po zakończeniu pokazu odbyła się degustacja przygotowanych dań. Było smacznie i kolorowo. Hurtownia warzyw i owoców ”Bukat”  udekorowała salę, prezentując znane, jak i  mniej popularne warzywa i owoce. Olimpiadzie towarzyszyły ciekawe wydarzenia na terenie szkoły. Odbył się wykład „Warzywa jako źródło związków bioaktywnych w diecie” wygłoszony przez dr hab. Renatę Kazimierczak, kierownika Zakładu Żywności Ekologicznej, SGGW. Gościliśmy również prodziekan ds. dydaktyki Jadwigę Hamułkę, prof. nadzw. SGGW, która dokonała prezentacji Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.  W czasie trwania eliminacji były rozdawane jabłka, pochodzące z Gospodarstwa Sadowniczego Iwony i Pawła Rąbkowskich. Dla najlepszej czwórki uczniów oraz ich opiekunów Restauracja MOMU PIECZEMY DYMEM, Pańska 85 Restaurant&Bar, Klub Studencki K55 Koszykowa 55  ufundowali  vouchery. Firma Bonduelle Polska S.A  przygotowała dla pierwszej dziesiątki  prezenty w postaci albumu z przepisami, zapasek i T-shirtów.      
Uczniowie, którzy zajęli miejsca na podium:
•    Robert Nicewicz - miejsce I  uczeń  Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 1 w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego w  Warszawie
•    Aleksandra Misarko – miejsce II uczennica XIV  Liceum Ogólnokształcącego  im. Stanisława Staszica  w Warszawie
•    Marta Faryniarz – miejsce III uczennica Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 1 w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie

Odsłony: 2214

  Osiągnięcia Szkoły

Certyfikat Varsavianistyczna Szkoła

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły